Skip to main content

Zus en Hermien de wei in

Voor Hermien en Zus was het een feest: na een lange eerste winter op stal, mogen ze eindelijk het weiland in!

Voor de opname, klikHermien 1 hier

Hoe gaat het nu met Hermien?

anp 57203818Voor degenen die benieuwd zijn naar het wel en wee van Hermien en Zus een jaar na de ontsnapping uit het slachthuis, kan hier klikken voor de filmopnames van de beide dames op de Leemweg.

Reddende engel Bert Hollander

indexBert is onlangs nog in het nieuws geweest, voor het programma 'Reddende Engel'. Hij mocht een mooie bos bloemen in ontvangst nemen voor zijn rol in het redden van Hermien en Zus, de twee ontsnapte koeien die beroemd werden door hun heldhaftige weigering om naar het slachthuis te gaan, en die dankzij hem een plekje op de Leemweg konden krijgen en zo levenslang verzekerd zijn van goede zorg en een vrij bestaan.

Bert nam het, zoals gewoonlijk, nogal nuchter op. En een bos bloemen kan ook best lekker zijn... (zie het einde van de clip). Om de volledige uitzending te bekijken, klik op deze link

Het laatste ochtendmaal voor Claartje

Bert moest op 22 februari 2018 helaas de dierenarts laten komen om de oudste bewoonster Claartje te laten inslapen. Claartjes lichaam was helemaal op, en ze kon na weken  dunne mest en gewichtsverlies ineens niet meer opstaan. Van haar laatste emmer brokjes heeft ze alsnog enorm genoten, onder het toeziend oog van de 20-jarige Sjoukje. Met haar 25 jaar was Claartje het boegbeeld van de stichting. 

Daar is Hermien

csm ANP 55775766 002977cd65Hermien is na haar lange omzwervingen eindelijk in het rusthuis aangekomen. Wie wil weten wat het verhaal achter Hermien is en hoe dat precies in zijn werk ging, kan op deze link klikken.

Interview Bert Hollander na aankomst koe Zus

pp MG 1833

De Leemweg is de laatste tijd veel in het nieuws geweest, vanwege de komst van koeien Zus en Hermien. Hermien wist zich 6 weken in de bossen nabij Lettele te verstoppen, waarna het de dierenarts eindelijk lukte om haar te verdoven. Via deze link is te zien hoe het Zus vergaat vlak na haar aankomst bij de Leemweg

Aankomst van Zus op de Leemweg

Koe Zus, de andere koe die begin januari 2018 uit de veewagen ontsnapte en daarmee een kans op een tweede leven op de Leemweg kreeg, kwam een dag voor koe Hermien op de Leemweg aan. Dit ging niet zonder slag of stoot, zoals op de film te zien is. Gelukkig was ze, toen ze eenmaal op haar plek stond, redelijk snel gekalmeerd. De film van haar aankomst is te zien door op deze link te klikken.Zus

Film koeien naar het land mei 2016 op facebook

IMG 3907Op 11 mei is het weer zover. De kudde van de Leemweg wordt naar het weiland gebracht, om daar tot laat in het jaar te grazen. U kunt de film bekijken op de facebook pagina van Stichting de Leemweg (datum 23 mei 2016).

De Leemweg in binnenstebuiten

Bert legt uit hoe de stichting is ontstaan en wat zijn drijfveren zijn om zich dag in dag uit voor zijn kudde van inmiddels 48 runderen in te zetten. Met extra aandacht voor de komst van nieuwe bewoonster rode Maartje.Bert Kees_und_Isabella

bekijk hier de video

De Leemweg in 'Vroege Vogels'

PinkySlechts één dag na de uitzending van Willem Wever is de Leemweg alweer in het nieuws. Tijdens het programma ‘Vroege vogels’ op 22 september 2015 praat Bert over zijn liefde voor koeien en hoe het allemaal begon. Volgens Bert is zijn werk bij Stichting de Leemweg ‘De mooiste baan die er bestaat’.

bekijk hier de video

Stichting de Leemweg in Willem Wever

12032285 414967595370731 1435941164485292327 nTeus is 10 jaar en wil later boer worden. Hij vraagt zich af of koeien ook grijze haren kunnen krijgen. Maar waar kan hij antwoord op deze vraag krijgen? Bij de Leemweg natuurlijk! Daar halen ze tenminste echt ‘oude koeien uit de sloot’. Willem Wever/NPO3, uitgezonden op 21 september 2015. 

 Bekijk hier de video

De Leemweg in Hart van Nederland

De 10-jarige Lucia uit Den Haag was nogal overstuur, toen ze hoorde dat stiertje Kees naar de slacht moest. Daarom besloot zij hem vrij te kopen en ging Kees niet naar het slachthuis, maar voor de rest van zijn leven naar koeienrusthuis de Leemweg.Kees 4

 

 

Bekijk de video

De Leemweg in Geloof & 'n hoop liefde

 De Leemweg in de spotlights in het programma Geloof & 'n hoop liefde op 13 januari 2011.

Stichting de Leemweg in ‘Zot van beesten'

De koeien van Stichting de Leemweg in beeld, met bijzondere aandacht voor de komst van Drikus in het Belgische TV programma ‘Zot van beesten’, uitgezonden op 23 april 2010.

De Leemweg in 'De Wandeling'

Het enige en eerste koeienrusthuis in Nederland, Stichting de Leemweg in beeld in het programma ‘De wandeling’ van de KRO, uitgezonden op 6 november 2009.

 

Met dank aan de KRO, de Wandeling.

Uitzending op initiatief van de Leeuwarder Courant

Op 2 juni 2009 is er een uitzending op initiatief van de Leeuwarder Courant met een oproep voor donaties aan de Leemweg, omdat de stichting op dat moment in financiële problemen verkeert. Gelukkig mocht Stichting de Leemweg mede dankzij initiatieven zoals deze oproep blijven bestaan.


Bron video:LC

De Leemweg bij Omroep Friesland

Omroep Friesland maakte onderstaande reportage over Stichting de Leemweg, die werd uitgezonden op 1 juni 2009.

De Leemweg op SBS6

{jcomments off}Op 1 juni 2009 maakt SBS 6 een uitzending over Koeienrusthuis de Leemweg, waarin ook mede-oprichter Rien van den Bergh aan het woord komt.