• Media
  • Beeld/Geluid

Film koeien naar het land mei 2016 op facebook

IMG 3907Op 11 mei is het weer zover. De kudde van de Leemweg wordt naar het weiland gebracht, om daar tot laat in het jaar te grazen. U kunt de film bekijken op de facebook pagina van Stichting de Leemweg (datum 23 mei 2016).

De Leemweg in binnenstebuiten

Bert legt uit hoe de stichting is ontstaan en wat zijn drijfveren zijn om zich dag in dag uit voor zijn kudde van inmiddels 48 runderen in te zetten. Met extra aandacht voor de komst van nieuwe bewoonster rode Maartje.Bert Kees_und_Isabella

bekijk hier de video

De Leemweg in 'Vroege Vogels'

PinkySlechts één dag na de uitzending van Willem Wever is de Leemweg alweer in het nieuws. Tijdens het programma ‘Vroege vogels’ op 22 september 2015 praat Bert over zijn liefde voor koeien en hoe het allemaal begon. Volgens Bert is zijn werk bij Stichting de Leemweg ‘De mooiste baan die er bestaat’.

bekijk hier de video

Stichting de Leemweg in Willem Wever

12032285 414967595370731 1435941164485292327 nTeus is 10 jaar en wil later boer worden. Hij vraagt zich af of koeien ook grijze haren kunnen krijgen. Maar waar kan hij antwoord op deze vraag krijgen? Bij de Leemweg natuurlijk! Daar halen ze tenminste echt ‘oude koeien uit de sloot’. Willem Wever/NPO3, uitgezonden op 21 september 2015. 

 Bekijk hier de video

De Leemweg in Hart van Nederland

De 10-jarige Lucia uit Den Haag was nogal overstuur, toen ze hoorde dat stiertje Kees naar de slacht moest. Daarom besloot zij hem vrij te kopen en ging Kees niet naar het slachthuis, maar voor de rest van zijn leven naar koeienrusthuis de Leemweg.Kees 4

 

 

Bekijk de video

De Leemweg in Geloof & 'n hoop liefde

 De Leemweg in de spotlights in het programma Geloof & 'n hoop liefde op 13 januari 2011.

Stichting de Leemweg in ‘Zot van beesten'

De koeien van Stichting de Leemweg in beeld, met bijzondere aandacht voor de komst van Drikus in het Belgische TV programma ‘Zot van beesten’, uitgezonden op 23 april 2010.

De Leemweg in 'De Wandeling'

Het enige en eerste koeienrusthuis in Nederland, Stichting de Leemweg in beeld in het programma ‘De wandeling’ van de KRO, uitgezonden op 6 november 2009.

 

Met dank aan de KRO, de Wandeling.

Uitzending op initiatief van de Leeuwarder Courant

Op 2 juni 2009 is er een uitzending op initiatief van de Leeuwarder Courant met een oproep voor donaties aan de Leemweg, omdat de stichting op dat moment in financiële problemen verkeert. Gelukkig mocht Stichting de Leemweg mede dankzij initiatieven zoals deze oproep blijven bestaan.


Bron video:LC

De Leemweg bij Omroep Friesland

Omroep Friesland maakte onderstaande reportage over Stichting de Leemweg, die werd uitgezonden op 1 juni 2009.

De Leemweg op SBS6

Op 1 juni 2009 maakt SBS 6 een uitzending over Koeienrusthuis de Leemweg, waarin ook mede-oprichter Rien van den Bergh aan het woord komt.