De bewoners van Stichting de Leemweg

Maak kennis met onze bewoners. Ieder van hen heeft een bijzonder, vaak schrijnend verhaal. Wij hebben ze gerangschikt naar de datum waarop ze bij ons zijn binnen gekomen. Alle dieren kennen hun eigen naam en krijgen bij ons het respect dat ze verdienen.

U kunt één van onze bewoners (gedeeltelijk) adopteren.

Daarnaast hebben we een in aparte pagina voor onze reeds overleden bewoners. De koeien op deze pagina zijn op de Leemweg door natuurlijke omstandigheden gestorven. 

Bender 08-07-2016

Bender linksStier Bender is bekend geworden bij het Nederlandse publiek door het programma Utopia. Bender zou na afloop van de opnames naar een mesterij gaan, maar dat is mede dankzij zijn bekendheid  niet gebeurd. In plaats van een enkeltje slachthuis mocht Bender naar Bert op de Leemweg, om daar hopelijk een hele oude stier te worden. Bender kwam vrijdag 24 februari 2017 in Zandhuizen aan. Ruud Zwaan heeft Bender van een wisse dood gered: hij verzorgde Bender in het programma Utopia. Toen de opnames voorbij waren, besloot Ruud om Bender mee te nemen. Eerst stond Bender bij een boer, maar al spoedig ontstond er contact tussen Ruud en Bert, waardoor het lot van Bender op een goede manier werd bezegeld. Nu heeft Bender zijn eeuwige Utopia gevonden bij Bert en zijn kudde.

Bender is geadopteerd door Yvonne, die gek is op alle dieren, Simone van Dijk uit Borger en Carolien uit Amsterdam