De bewoners van Stichting de Leemweg

Maak kennis met onze bewoners. Ieder van hen heeft een bijzonder, vaak schrijnend verhaal. Wij hebben ze gerangschikt naar de datum waarop ze bij ons zijn binnen gekomen. Alle dieren kennen hun eigen naam en krijgen bij ons het respect dat ze verdienen.

U kunt één van onze bewoners (gedeeltelijk) adopteren.

Daarnaast hebben we een in aparte pagina voor onze reeds overleden bewoners. De koeien op deze pagina zijn op de Leemweg door natuurlijke omstandigheden gestorven. 

Drikus 9-01-2007

Drikus1Os Drikus (Holstein-Friesian) woonde als kalfje op een camping. Alle gasten waren natuurlijk verzot op het schattige stiertje. Als Drikus bij de ingang van de kantine lag te slapen, dachten de mensen dat het een speelgoedbeestje was. Sommigen schrokken ervan, als ze hem aaiden en hij bewoog. Toen de camping werd opgeheven, wilde de restauranthouder Drikus naar een mesterij sturen. Inge, één van de vrijwilligers van de Leemweg, besloot Drikus vrij te kopen. Eerst stond hij op het stuk grond waar Inge woonde, maar al gauw moest hij daar weg, omdat de eigenaresse van het landje waar hij stond had gedroomd dat Drikus levensgevaarlijk was. Inge belde vervolgens naar Bert en zo kwam Drikus op de Leemweg terecht.

Drikus is gered door Inge Vlaspolder (In memoriam) en geadopteerd door Marina van Bouwel, Willebroek (België), Jacalyn Birk uit Schiedam en Carolien uit Amsterdam.