De bewoners van Stichting de Leemweg

Maak kennis met onze bewoners. Ieder van hen heeft een bijzonder, vaak schrijnend verhaal. Wij hebben ze gerangschikt naar de datum waarop ze bij ons zijn binnen gekomen. Alle dieren kennen hun eigen naam en krijgen bij ons het respect dat ze verdienen.

U kunt één van onze bewoners (gedeeltelijk) adopteren.

Daarnaast hebben we een in aparte pagina voor onze reeds overleden bewoners. De koeien op deze pagina zijn op de Leemweg door natuurlijke omstandigheden gestorven. 

Juultje 01-05-2016

Juultje rechtsJuultje is de vrouwelijke helft van een tweeling, die in mei 2016 in een weiland bij Callantsoog werd geboren. Toevallig werden ze kort na de geboorte door een diervriendelijk stel met hun kinderen en meereizend nichtje Julia ontdekt. Omdat het een tweeling betrof, waarvan de stier sowieso geen meerwaarde voor de melkindustrie heeft en het kweentje waarschijnlijk geen baarmoeder had (wat vaak het geval is bij de vrouwelijke helft van een tweeling) zouden de kalveren naar de slacht gaan. Angela, Cornel, hun kinderen en Julia kochten de tweeling vrij, en nu mogen Juultje en Rene van een heel lang leven op de Leemweg genieten. Een mooi detail; Rene, de veel te vroeg overleden vader van nichtje Julia, noemde haar altijd Juultje.

Juultje is geadopteerd door Rosé de Bock, Annemarie van den Berg, Belinda uit Haarlem, Maarten en Jan Willem uit Eindhoven en Jutta uit Kiel (D).