De bewoners van Stichting de Leemweg

Maak kennis met onze bewoners. Ieder van hen heeft een bijzonder, vaak schrijnend verhaal. Wij hebben ze gerangschikt naar de datum waarop ze bij ons zijn binnen gekomen. Alle dieren kennen hun eigen naam en krijgen bij ons het respect dat ze verdienen.

U kunt één van onze bewoners (gedeeltelijk) adopteren.

Daarnaast hebben we een in aparte pagina voor onze reeds overleden bewoners. De koeien op deze pagina zijn op de Leemweg door natuurlijke omstandigheden gestorven. 

Luna 17-9-2006

Luna2 - KopieHolstein-Friesian koe Luna werd geboren bij een melkveebedrijf. Ze kreeg last van een ontsteking in haar knie, die maar niet wilde genezen. Annelies, die haar paard bij dezelfde boer had staan, zag Luna liggen en wist meteen: als ik niet in actie kom, gaat dit kalfje naar de slacht. Ze begon met de verzorging van Luna en na drie maanden stond het kalfje voor de eerste keer weer overeind. Luna had een kromme poot aan haar ontsteking overgehouden. De boer wilde haar daarom alsnog wegdoen. Toen besloot Annelies Luna samen met twee andere koeien van dezelfde boer te adopteren: dat waren Sterre en Sunrise. Maar voor drie koeien was er eigenlijk niet genoeg plaats in haar eigen tuin. Daarom belde Annelies naar Bert. En ja, ze mochten met zijn drietjes komen: Luna, Sterre en Sunrise.

Luna is geadopteerd door John en Diana uit Frankrijk