De bewoners van Stichting de Leemweg

Maak kennis met onze bewoners. Ieder van hen heeft een bijzonder, vaak schrijnend verhaal. Wij hebben ze gerangschikt naar de datum waarop ze bij ons zijn binnen gekomen. Alle dieren kennen hun eigen naam en krijgen bij ons het respect dat ze verdienen.

U kunt één van onze bewoners (gedeeltelijk) adopteren.

Daarnaast hebben we een in aparte pagina voor onze reeds overleden bewoners. De koeien op deze pagina zijn op de Leemweg door natuurlijke omstandigheden gestorven. 

Maud 19-04-2014

Maud 1 - KopieToen drachtige symbool-koe Bambi een dood kalf ter wereld bracht, werd Maud (Holstein-Friesian) naar de Leemweg gebracht als adoptiekalf. Maud was toen nog maar een week oud. Even leken ze elkaar te accepteren, maar helaas liep het niet goed af voor het tweetal. BB taalde niet naar het kalf en Maud werd heel ziek. Door de stress van het vervoer en de nieuwe omgeving, kreeg een darmparasiet die Maud al bij zich droeg de overhand. Al gauw lag ze 24 uur lang aan het infuus, omdat ze niet meer wilde drinken en door haar waterige diarree uitdroogde. Na een tijdje begon Maud gelukkig op te knappen en ging zelf weer drinken. Maar een week later was het helaas weer mis. Door haar verzwakte weerstand sloeg bij Maud een longontsteking toe. Dankzij intensieve zorg, veeartsbezoeken en medicijnen kwam Maud er weer helemaal bovenop. Nu is Maud al een flinke dame, op weg naar een zorgeloze toekomst bij Bert.

Maud is geadopteerd door Linde uit Olst en Liesbeth