• Onze bewoners
  • De koeien
  • Jip en Janne 15-06-2013

De bewoners van Stichting de Leemweg

Maak kennis met onze bewoners. Ieder van hen heeft een bijzonder, vaak schrijnend verhaal. Wij hebben ze gerangschikt naar de datum waarop ze bij ons zijn binnen gekomen. Alle dieren kennen hun eigen naam en krijgen bij ons het respect dat ze verdienen.

U kunt één van onze bewoners (gedeeltelijk) adopteren.

Daarnaast hebben we een in aparte pagina voor onze reeds overleden bewoners. De koeien op deze pagina zijn op de Leemweg door natuurlijke omstandigheden gestorven. 

Yoshua 22-10-2006

YoshuaSinds 18 mei 2011 woont hij op de Leemweg: os Yoshua (3/4 Belgisch Blauw, 1/4 Maas-Rijn-IJsselvee). Yoshua is afkomstig uit een stal waar hij samen met een groepje oude stieren liefdevol werd verzorgd. Toen het onderhoud van de dieren te duur werd, belde de eigenaresse met Bert. Het duurde even voordat Yoshua zijn draai tussen de dames aan de Leemweg gevonden had. Maar nu hij volledig is opgenomen in de kudde, is hij tot rust gekomen. Yoshua houdt zielsveel van de aandacht van Bert en zijn kuddegenoten. Een lekkere borstel over zijn vacht maakt hem ook overgelukkig. Joshua gaat er regelmatig letterlijk bij zitten, en geniet enorm van een dansje in de zandbedstal, vooral als er net nieuw zand is gestort.

Yoshua is geadopteerd door Marijke