De bewoners van Stichting de Leemweg

Maak kennis met onze bewoners. Ieder van hen heeft een bijzonder, vaak schrijnend verhaal. Wij hebben ze gerangschikt naar de datum waarop ze bij ons zijn binnen gekomen. Alle dieren kennen hun eigen naam en krijgen bij ons het respect dat ze verdienen.

U kunt één van onze bewoners (gedeeltelijk) adopteren.

Daarnaast hebben we een in aparte pagina voor onze reeds overleden bewoners. De koeien op deze pagina zijn op de Leemweg door natuurlijke omstandigheden gestorven. 

Zus 01-08-2016

zus rechtsZus (Limousin) is de minder bekende helft van het uit een veewagon ontsnapte duo koeien, dat de gemoederen begin 2018 binnen Nederland en zelfs daarbuiten flink bezig hield. Zus ontsnapte samen met haar soortgenote Hermien uit een veetransportwagen en nam de benen. In tegenstelling tot Hermien, die zich wekenlang in het bos bij Lettele verstopte voordat zij gevangen kon worden, werd Zus al vrij snel weer binnengebracht. Dankzij de bekendheid van Hermien, trok Zus ook het gouden lot. Omdat het wel heel oneerlijk zou zijn als Hermien gered zou worden en Zus na haar heldhaftige ontsnappingspoging alsnog naar het slachthuis zou gaan, starte de Partij voor de Dieren een crowdfundingactie voor beide koeien. Zus kwam een dag voor Hermien op de Leemweg aan, helemaal kaalgeschuurd en stijf van de stress. Inmiddels staat ze tussen haar nieuwe kudde en is ze herenigd met Hermien. De rest van haar leven zal Zus tijdens de koudste maanden op de loopstal staan en zodra het warm genoeg is, zal ze haar dagen met de grote kudde van Bert in het weiland doorbrengen. Waar ze hopelijk een hele oude dame mag worden.

Dankzij en crowdfundingactie van de Partij voor de Dieren is Zus verzekerd van levenslange zorg bij de Leemweg